North Carolina pulled pork
Bereidingswijze
Bereidingswijze North Carolina Pulled Pork
- Snijd het vet kruislings in dat bovenop de Boston Butt zit. Dit helpt het vet smelten.
- Wrijf het vlees volledig in met mosterd om te zorgen dat de rub plakt en bedek dan volledig in een BBQ rub naar keuze.
- Plaats op de BBQ of smoker
- Meng de rest van de ingredienten samen om de mop sauce te maken. Bedruip de pork butt de eerste 2 uur niet en vanaf dan elke 30 minuten totdat het stuk vlees gaar is en een kerntemperatuur heeft bereikt van zo'n 95C.
- De azijnsaus zal gigantisch veel smaak en kleur afgeven aan het vlees en zorgt bovendien voor karamelisatie. Normaal wordt een pork butt halverwege ingewikkeld in folie of butcher paper maar zo doen ze dat niet in North Carolina, dus dan doen wij dat deze keer ook niet!
- Het idee is zoveel mogelijk smoke smaak, en een zesty en licht spicy saus om de pork echt tot leven te brengen. Vergeet niet de Boston butt minimaal een uur te laten rusten.
ENJOY!