JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Cassave chips met rendang, pittige Cheddar en chilisaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: €12,95 (8,95 from €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Comfortfood, grootmoeders tijd, winterkost, gezelligheid, dat zijn allemaal dingen waaraan je denkt als je stoofvlees roept. Niet iedereen steekt de BBQ aan in de winter om langzaam gegaard stoofvlees te maken, maar wist je dat je stoofvlees ook prima kunt bereiden op je fornuis of in de oven. In dit recept maak ik supermals stoofvlees van een Chuck Roast en ik bereid hem low and slow (voor 4,5 uur) in de oven.
- Bereiding in de oven- Voorbereidingstijd: 20 minuten- Bereidingstijd: 5 uur- Hoeveelheid: 5 personen
Hier is de herschreven versie van het recept aangepast voor chuk roast en rode wijn in plaats van riblappen en bier:
Zorg ervoor dat je chuk roast goed ontdooid is voordat je aan de slag gaat. Het is waarschijnlijk een groot dik stuk vlees, leg het daarom 2 dagen van tevoren al uit de vriezer in de koelkast.
De voorbereidingen zijn eenvoudig:
Verwarm de oven voor op ongeveer 120 graden Celsius.
Smelt een flinke klont roomboter in een Gietijzeren braadpan / Dutch Oven. Gebruik hiervoor een inductiepitje of een gasfornuis om het vlees op hoge temperatuur te kunnen dichtschroeien.
Bak de blokjes chuk roast gedurende 5-6 minuten, tot ze rondom een mooi kleurtje hebben gekregen. Als je teveel hebt om het in 1 keer aan te. Braden, doe het dan etappes. Dit zal iets aanbakken door de bloem, maar dat geeft alleen maar extra smaak aan je gerecht.
Haal het vlees uit de pan zodra het bruin is.
Voeg eventueel wat extra boter toe en bak de uienblokjes in het achtergebleven vet tot ze zacht zijn en een beetje beginnen te kleuren. Voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe en bak deze kort mee om de aroma’s vrij te laten komen. Voeg nu ook de wortel, tomatenblokjes en bleekselderij toe en bak even mee.
Voeg daarna de kruidnagels, laurierblaadjes en tijm toe en bak deze ook kort mee. Breng op smaak met witte en zwarte peper. Roer een eetlepel bloem door het groente/kruidenmengsel om een beetje een roe te maken. Diut zorgt voor een iets gebonden saus als we straks klaar zijn.
Voeg nu 300 ml rode wijn, de runderbouillon, een eetlepel mosterd, de theelepels kaneel en een eetlepel stroop toe. Roer dit mengsel goed door. Doe het vlees terug in de pan en meng alles goed. Zorg ervoor dat het vlees en de groenten net onder de vloeistof staan, zodat de bovenste laag niet uitdroogt. Voeg eventueel extra bouillon of water toe als dat nodig is. Zorg dat het mengsel weer aan de kook komt. Leg de plakken ontbijtkoek op het mengsel en sluit de Dutch Oven af met het deksel.
Plaats de braadpan/Dutch Oven in de oven en laat het gerecht langzaam garen bij 120 graden Celsius. Roer het elk uur even door zodat we geen uitgedroogde stukjes vlees en saus krijgen. Na een uurtje of 3 roer je mengsel weer. Als het nog vrij dun is, dan halen we nu de deksel van de pan en laten we het gerecht zonder deksel het laatste uur doorgaren. Hierdoor zal er vocht verdampen en zal de saus wat dikker worden.
Laat het in totaal 4 tot 5 uur stoven, het vlees is dan boterzacht en de saus mooi ingedikt. Verwijder de laurier bladeren, tijm en zo mogelijk ook de kruidnagels voordat je gaat opdienen (of vermeld in ieder geval aan je tafelgenoten dat die er nog in kunnen zitten).
Pak een mooi bord of een kommetje en schep hier een mooie portie Vlaamse Frieten in. Leg de Frieten een beetje aan de zijkant zodat je ruimte hebt voor de ster van dit gerecht, een flinke portie Stoofvlees. Een dikke lepel echte mayonaise maakt dit comfortfood compleet!
ENJOY!Bekijk Chuck Roast