Wagyu Diamanthaas USA BMS 9+
Wat is Wagyu diamanthaas?
Wagyu diamanthaas is een mals stukje rundvlees, afkomstig uit de schouder van het dier. Het heeft minder werk verricht dan bijvoorbeeld de bavette, wat het zachter maakt en een wat subtielere smaak geeft. Diamanthaas heeft weinig toevoegingen nodig, alleen peper en zout is in principe al genoeg. Het vlees is ook bekend onder andere namen, zoals jodenhaas, wat verwijst naar de Joodse traditie waarin vlees van de achterkant van het rund wordt vermeden. Een andere benaming is petit tender, die de delicate, malse eigenschappen van dit vlees benadrukt. Na lange tijd uit de schijnwerpers te zijn geweest, is diamanthaas tegenwoordig weer geliefd onder vleesliefhebbers. En terecht! Dit veelzijdige stukje vlees is perfect voor wie houdt van mals en sappig rundvlees met een verfijnde smaak.
Wagyu Diamanthaas is dé keuze voor liefhebbers van mals, verfijnd rundvlees met een rijke smaak. Deze exclusieve snit komt uit de schouder van de Amerikaanse Black Marble Wagyu – een kruising van Wagyu en Black Angus runderen. Door de intense marmering van dit vlees, typisch voor Wagyu, smelt het letterlijk op je tong. Wagyu Diamanthaas biedt een ongekende zachtheid en een smaak die je niet snel vergeet.
Diamanthaas van Black Marble Wagyu
Black Marble Wagyu staat garant voor vlees van de hoogste kwaliteit. De runderen groeien op in weidse gebieden en worden in de laatste periode afgemest met een uitgebalanceerd graandieet voor die verfijnde smaak. De zorgvuldige voeding en de natuurlijke leefomgeving maken deze Wagyu Diamanthaas tot een kwalitatief goede steak.
Geportioneerd & getrimd door Meesterslagers
Voordat de Wagyu diamanthaas bij je thuis op het bord komt, heeft het vlees al een hele reis afgelegd. De Amerikaanse Wagyu runderen worden na een prachtig leven geslacht in een gecertificeerde slachterij. Vervolgens gaat het op transport naar Nederland, waar het gelijk door de handen van onze Meesterslagers gaat. Het vlees wordt uitvoerig gecontroleerd op verschillende kenmerken, dubbel getrimd, geportioneerd om vervolgens vacuum verpakt te worden. Na het verpakken wordt de steak op een speciale manier ingevroren, zodat de voedingswaarden & kwaliteit behouden blijven. Kan zo thuis weer de vriezer in of de koelkast om te ontdooien.
Wagyu Diamanthaas online bestellen
Waar je vroeger stad & land af moest om wagyu diamanthaas te kunnen vinden, kan je het tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. Met een paar klikken ligt het al in je winkelmand en na afronden van je bestelling, heb je supersnel je bestelling al in huis. Zo kun je snel genieten van de unieke smaak en kwaliteit van Black Marble Wagyu, gewoon bij jou thuis.
Benodigdheden:
- Diamanthaas (op kamertemperatuur)
- Zout en versgemalen peper
- Boter en/of olijfolie
- Takje rozemarijn of tijm (optioneel)
- Knoflookteentje (optioneel)
Diamanthaas bakken in 6 stappen
1. Voorbereiding: Haal de diamanthaas minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
2. Kruid: Bestrooi de diamanthaas royaal met zout en versgemalen peper aan beide kanten.
3. Verhit de pan: Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Wanneer de olie heet is, voeg je een klontje boter toe voor extra smaak.
4. Bakken: Leg de diamanthaas in de hete pan en bak het vlees aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten (hou 1 minuut per centimeter per kant aan), of langer als je het liever medium-rare of medium hebt. Voeg in de laatste minuut eventueel een takje rozemarijn, tijm en een gekneusd teentje knoflook toe voor extra smaak. Lepel regelmatig wat van de gesmolten boter over het vlees tijdens het bakken.
5. Rustperiode: Haal de diamanthaas uit de pan en laat het 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen en het vlees nog malser wordt.
6. Serveren: Snijd de diamanthaas haaks op de draad in dunne plakjes voor een optimale malsheid, en serveer direct.
Tip: Diamanthaas is het lekkerst als het nog een beetje rood van binnen is, dus medium-rare tot medium is ideaal.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 480.70 |
Energie (kcal) | 115.00 |
Vet (g) | 2.60 |
Verzadigd vet (g) | 1.00 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 23.10 |
Zout (g) | 0.08 |
Wagyu Diamanthaas USA BMS 9+
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Diamanthaas (op kamertemperatuur)
- Zout en versgemalen peper
- Boter en/of olijfolie
- Takje rozemarijn of tijm (optioneel)
- Knoflookteentje (optioneel)
-
Voedingswaarde
Wat is Wagyu diamanthaas?
Wagyu diamanthaas is een mals stukje rundvlees, afkomstig uit de schouder van het dier. Het heeft minder werk verricht dan bijvoorbeeld de bavette, wat het zachter maakt en een wat subtielere smaak geeft. Diamanthaas heeft weinig toevoegingen nodig, alleen peper en zout is in principe al genoeg. Het vlees is ook bekend onder andere namen, zoals jodenhaas, wat verwijst naar de Joodse traditie waarin vlees van de achterkant van het rund wordt vermeden. Een andere benaming is petit tender, die de delicate, malse eigenschappen van dit vlees benadrukt. Na lange tijd uit de schijnwerpers te zijn geweest, is diamanthaas tegenwoordig weer geliefd onder vleesliefhebbers. En terecht! Dit veelzijdige stukje vlees is perfect voor wie houdt van mals en sappig rundvlees met een verfijnde smaak.
Wagyu Diamanthaas is dé keuze voor liefhebbers van mals, verfijnd rundvlees met een rijke smaak. Deze exclusieve snit komt uit de schouder van de Amerikaanse Black Marble Wagyu – een kruising van Wagyu en Black Angus runderen. Door de intense marmering van dit vlees, typisch voor Wagyu, smelt het letterlijk op je tong. Wagyu Diamanthaas biedt een ongekende zachtheid en een smaak die je niet snel vergeet.
Diamanthaas van Black Marble Wagyu
Black Marble Wagyu staat garant voor vlees van de hoogste kwaliteit. De runderen groeien op in weidse gebieden en worden in de laatste periode afgemest met een uitgebalanceerd graandieet voor die verfijnde smaak. De zorgvuldige voeding en de natuurlijke leefomgeving maken deze Wagyu Diamanthaas tot een kwalitatief goede steak.
Geportioneerd & getrimd door Meesterslagers
Voordat de Wagyu diamanthaas bij je thuis op het bord komt, heeft het vlees al een hele reis afgelegd. De Amerikaanse Wagyu runderen worden na een prachtig leven geslacht in een gecertificeerde slachterij. Vervolgens gaat het op transport naar Nederland, waar het gelijk door de handen van onze Meesterslagers gaat. Het vlees wordt uitvoerig gecontroleerd op verschillende kenmerken, dubbel getrimd, geportioneerd om vervolgens vacuum verpakt te worden. Na het verpakken wordt de steak op een speciale manier ingevroren, zodat de voedingswaarden & kwaliteit behouden blijven. Kan zo thuis weer de vriezer in of de koelkast om te ontdooien.
Wagyu Diamanthaas online bestellen
Waar je vroeger stad & land af moest om wagyu diamanthaas te kunnen vinden, kan je het tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. Met een paar klikken ligt het al in je winkelmand en na afronden van je bestelling, heb je supersnel je bestelling al in huis. Zo kun je snel genieten van de unieke smaak en kwaliteit van Black Marble Wagyu, gewoon bij jou thuis.
Benodigdheden:
Diamanthaas bakken in 6 stappen
1. Voorbereiding: Haal de diamanthaas minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
2. Kruid: Bestrooi de diamanthaas royaal met zout en versgemalen peper aan beide kanten.
3. Verhit de pan: Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe. Wanneer de olie heet is, voeg je een klontje boter toe voor extra smaak.
4. Bakken: Leg de diamanthaas in de hete pan en bak het vlees aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten (hou 1 minuut per centimeter per kant aan), of langer als je het liever medium-rare of medium hebt. Voeg in de laatste minuut eventueel een takje rozemarijn, tijm en een gekneusd teentje knoflook toe voor extra smaak. Lepel regelmatig wat van de gesmolten boter over het vlees tijdens het bakken.
5. Rustperiode: Haal de diamanthaas uit de pan en laat het 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen en het vlees nog malser wordt.
6. Serveren: Snijd de diamanthaas haaks op de draad in dunne plakjes voor een optimale malsheid, en serveer direct.
Tip: Diamanthaas is het lekkerst als het nog een beetje rood van binnen is, dus medium-rare tot medium is ideaal.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 480.70 |
Energie (kcal) | 115.00 |
Vet (g) | 2.60 |
Verzadigd vet (g) | 1.00 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 23.10 |
Zout (g) | 0.08 |