Dry Aged Entrecote Avilena Negro Iberica

Dry Aged Entrecote Avileña-Negra Ibérica

Een entrecote met lef, karakter en verfijning. Deze dry aged entrecote van het Avileña-Negra Ibérica rund is intens van smaak, prachtig dooraderd en heeft een diepe, rijpe vleestoon die je niet snel vergeet. Tijdens het rijpen verliest het vlees vocht, waardoor de smaak zich versterkt en de textuur zachter wordt. De combinatie van het Spaanse terroir en de techniek van dry aging levert een entrecote op die zowel stoer als elegant is.

Wat is een entrecote en waarom dry aged?

De entrecote komt uit de dunne lende van het rund, net naast de ribeye, en heeft een mooie balans tussen malsheid en smaak. Wat deze versie zo bijzonder maakt is het dry aging proces. Hierbij rijpt het vlees vier weken in een speciale rijpingskast met constante luchtstroom, temperatuur en luchtvochtigheid. Enzymen breken langzaam de spierstructuur af, waardoor het vlees boterzacht wordt en zijn smaak zich verdiept. De buitenste laag droogt in en wordt weggesneden, waarna er een geconcentreerd, nootachtig en elegant stuk vlees overblijft. Perfect voor wie van een klassieke entrecote houdt, maar dan met een extra laag diepgang.

Avileña-Negra Ibérica: Spaans vlees met een ziel

Het Avileña-Negra Ibérica rund is een traditioneel ras uit de regio rond Ávila, in het hart van Spanje. De dieren leven in vrijheid en grazen op uitgestrekte bergweiden, waar ze zich voeden met gras, kruiden en veldgewassen. Doordat ze langzaam groeien en een natuurlijk leven leiden, ontwikkelt het vlees zich tot een product met een fijne structuur, een intense kleur en een uitgesproken smaak. Dit vlees draagt met trots het IGP-keurmerk, dat garant staat voor herkomst en kwaliteit. Een ras met historie, karakter en een unieke smaakbeleving.

Dry Aged Entrecote Avileña-Negra Ibérica online bestellen?

Bij The Butchery bestel je deze Spaanse dry aged entrecote in een handomdraai. Plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je hebt hem dezelfde avond nog in huis in Nederland of België. Je kunt natuurlijk ook zelf het moment kiezen dat jou het beste uitkomt. Al ons vlees wordt diepgevroren en vacuüm verpakt geleverd voor maximale versheid. En bestel je voor meer dan €100, dan betaal je geen verzendkosten.

Bereiding Avilena Negro Iberica Entrecote

Je Avilena Negro Iberica entrecote haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper. Meer heeft deze Avilena Negro Iberica Entrecote écht niet nodig...

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 597.74
Energie (kcal) 143
Vet (g) 4.8
Verzadigd vet (g) 2.3
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 24.9
Zout (g) 0.08

Dry Aged Entrecote Avilena Negro Iberica

Karaktervolle dry aged entrecote van het Avileña-Negra Ibérica rund, met diepe smaaktonen en een boterzachte structuur. Spaans topvlees met een verfijnde bite en nootachtige intensiteit.

check-circle Maandag in huis

Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x gratintaartje creamy cheese [100 gram per stuk]
+ 7,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Karaktervolle dry aged entrecote van het Avileña-Negra Ibérica rund, met diepe smaaktonen en een boterzachte structuur. Spaans topvlees met een verfijnde bite en nootachtige intensiteit.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Maandag in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Maandag in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Maandag in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Maandag in huis

Altijd handig bij steaks

Grill Team casserole
4,45
check-circle Maandag in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Maandag in huis
Smoking Chunks Beech Keij
9,95
check-circle Maandag in huis
Meest gekocht
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Maandag in huis
Normale prijs 3,99 3,19
Iberico RibFingers Iberico Ribfingers
check-circle Maandag in huis
15,99
Groentesoep
check-circle Maandag in huis
4,99