Risotto Carnaroli
Een goede risotto is een feestje om op tafel te zetten, maar met een verkeerde rijst mislukt je risotto al snel.. Maar wat voor rijst moet je dan gebruiken om een goede risotto te bereiden? Carnaroli is 't antwoord!
Kenmerken risottorijst
Niet elke rijst is geschikt om risotto mee te maken. Als je voor basmati- of zilvervliesrijst kiest, is de kans groot dat je risotto niet zo goed zal lukken. Dit komt omdat rijst voor risotto een smeuïge textuur moet krijgen. Deze textuur krijg je door een rijstkorrel te gebruiken die zetmeel loslaat en kookvocht opneemt. Zilvervliesrijst en basmatirijst bevatten weinig zetmeel en nemen onvoldoende vocht op voor een goede risotto.
Risotto carnaroli
De carnaroli is de rolls-roys onde de risottorijsten uit Piedmont en Lombarije. De rijstkorrel is zo geschikt voor risotto, omdat de rijstkorrel veel vocht absorbeert en daardoor eerder gaar is. Je bent dan ook gegarandeerd van een heerlijke & romige risotto.
Ingrediënten
Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |
Risotto Carnaroli
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
-
Productinformatie
-
Voedingswaarde
Een goede risotto is een feestje om op tafel te zetten, maar met een verkeerde rijst mislukt je risotto al snel.. Maar wat voor rijst moet je dan gebruiken om een goede risotto te bereiden? Carnaroli is 't antwoord!
Kenmerken risottorijst
Niet elke rijst is geschikt om risotto mee te maken. Als je voor basmati- of zilvervliesrijst kiest, is de kans groot dat je risotto niet zo goed zal lukken. Dit komt omdat rijst voor risotto een smeuïge textuur moet krijgen. Deze textuur krijg je door een rijstkorrel te gebruiken die zetmeel loslaat en kookvocht opneemt. Zilvervliesrijst en basmatirijst bevatten weinig zetmeel en nemen onvoldoende vocht op voor een goede risotto.
Risotto carnaroli
De carnaroli is de rolls-roys onde de risottorijsten uit Piedmont en Lombarije. De rijstkorrel is zo geschikt voor risotto, omdat de rijstkorrel veel vocht absorbeert en daardoor eerder gaar is. Je bent dan ook gegarandeerd van een heerlijke & romige risotto.
Ingrediënten
Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |