Risotto Carnaroli

Carnaroli rijst wordt traditioneel gebruikt voor het maken van Risotto. Deze rijst houdt de vorm beter vast dan andere soorten rijst tijdens het langzaam koken, dat vereist is voor het bereiden van risotto. Carnaroli wordt vaak omschreven als “superrijst” of “Koning van de Rijst”

Lees meer
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Een goede risotto is een feestje om op tafel te zetten, maar met een verkeerde rijst mislukt je risotto al snel.. Maar wat voor rijst moet je dan gebruiken om een goede risotto te bereiden? Carnaroli is 't antwoord! 

Kenmerken risottorijst 

Niet elke rijst is geschikt om risotto mee te maken. Als je voor basmati- of zilvervliesrijst kiest, is de kans groot dat je risotto niet zo goed zal lukken. Dit komt omdat rijst voor risotto een smeuïge textuur moet krijgen. Deze textuur krijg je door een rijstkorrel te gebruiken die zetmeel loslaat en kookvocht opneemt. Zilvervliesrijst en basmatirijst bevatten weinig zetmeel en nemen onvoldoende vocht op voor een goede risotto.

Risotto carnaroli

De carnaroli is de rolls-roys onde de risottorijsten uit Piedmont en Lombarije. De rijstkorrel is zo geschikt voor risotto, omdat de rijstkorrel veel vocht absorbeert en daardoor eerder gaar is. Je bent dan ook gegarandeerd van een heerlijke & romige risotto.  


Wat vind je van dit product?