Entrecote dry aged Retinta

Een Black Angus entrecote/New York Strip haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. De entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper.

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 668.8
Energie (kcal) 160
Vet (g) 7.8
Verzadigd vet (g) 3.8
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 22.3
Zout (g) 0.08

Entrecote dry aged Retinta

check-circle Maandag in huis

Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning

+ Maak een Surf&Turf

+ 39,99 | 2x 125 gram kreeftenstaart Canada
  • check-circle check-circle Maandag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Meest gekocht
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Maandag in huis
4,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Maandag in huis
14,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Maandag in huis
5,99