Asian sliced entrecote

Asian sliced entrecote

Net zo gek op de Oosterse keuken als wij? Dan ben je vast bekend met shabu shabu, teppanyaki of korean BBQ. Speciaal voor deze grill/kooktechnieken snijden onze meesterslagers entrecotes in 2mm of 4mm plakjes. Ideaal voor de Oosterse keuken dus! Na binnenkomst van de entrecotes wordt het vlees getrimd, vakkundig in plakken gesneden en per portie vacuum verpakt. Nadat de Asian sliced entrecote gelabeld is, vriezen we ’t op een speciale manier in. Mét behoud van voedingswaarden en kwaliteit dus.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

4 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

4 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Asian sliced entrecote?

Asian sliced entrecote is eigenlijk niks anders dan, op een speciale manier gesneden, dunne plakjes entrecote van 2 of 4 mm. Deze dunne plakjes zijn ideaal voor de Aziatische keuken, voor bijvoorbeeld shabu shabu, Korean BBQ of Teppanyaki. Speciaal voor deze kooktechnieken heeft Meesterslager Bert-Jan Lantinga zich verdiept in de techniek om deze plakjes precies zo te snijden als ’t hoort.

We snijden de entrecote voor de Aziatische kooktechnieken dus in twee verschillende diktes. Dit heeft ermee te maken dat verschillende technieken ook verschillende diktes vragen. Zo is de 2mm bijvoorbeeld ideaal voor Shabu Shabu, sukiyaki en zou ook voor Teppanyaki gebruikt kunnen worden. Wat nog beter is voor teppanyaki (en Korean BBQ), zijn de Asian sliced entrecotes van 4mm.

Wat is Teppanyaki?

Eigenlijk zegt de naam ‘teppanyaki’ al wat Teppanyaki is, teppan betekent immers ‘ijzeren plaat’ en yaki betekent ‘gegrild’: grillen op een ijzeren plaat dus! Teppanyaki is een relatief nieuwe kooktechniek in Japan, welke uitgevonden is in 1945 door een Japanse restaurantketen en werd al snel ook populair buiten Japan. De kunst van het koken op een ijzeren plaat bestond in Japan eigenlijk al langer. Waarschijnlijk een jaar of 200 of langer geleden. Toen werd er namelijk nog boven ’t vuur gegrild, met een schep. Eigenlijk ‘tzelfde effect als bij teppanyaki, maar nu is het gelukkig allemaal wel wat hygiënischer en makkelijker geworden. In teppanyaki restaurants in Japan wordt vaak Japans Wagyu geserveerd. Maar natuurlijk kan je ook voor een ander ras gaan, of voor varkensvlees. Als bijgerechten kan je denken aan tauge, courgette, gebakken rijst en knapperige knoflookchips. Je zou ook nog aan dipjes kunnen denken, maar als je all the way traditioneel wilt gaan, serveer je ’t met alleen sojasaus.

Hoe bereid je Asian sliced entrecote?

Dat hangt natuurlijk helemaal af van wat je precies wilt gaan doen. Bij Teppanyaki grill je het vlees op een ijzeren plaat, bij Korean BBQ op een tafelBBQ en bij Shabu Shabu doop je ’t in de hotpot.
’t Zijn overigens allemaal relatief korte bereidingswijze. Wist je trouwens dat bij Shabu Shabu de ingrediënten niet tegelijkertijd ‘gesudderd’ worden? Japanse Shabu Shabu wordt dus in de loop van de maaltijd hap voor hap gekookt.

Wat te eten bij Asian sliced entrecote?

Het ideale aan de oosterse keuken is dat je zelf mag kiezen wat je bij wilt eten. Dus wat je niet zo lekker vindt kan je gerust weglaten. Je kan ‘m bijvoorbeeld mooi aanvullen met Asian Sliced ribeye of zelfs met mini burgertjes als je gaat voor Teppanyaki of Korean BBQ! Leef je uit zou ik zeggen. We hebben overigens voor teppanyaki ook al een mooie box samengesteld, de teppanyaki box slice it yourself. Wat je zelf lekker vindt kiezen geldt natuurlijk ook voor de bijgerechten. Je zou kunnen denken aan hokusai (Chinese kool), lenteuitjes, paddenstoelen en wortel. Aangezien dipjes ook niet mogen ontbreken, kan je bijvoorbeeld kiezen uit sesamsaus, sojasaus of ponzu..

Welk ras dungesneden entrecote kiezen?

Welk ras entrecote je moet kiezen, hangt van meerdere factoren af. Wil je bijvoorbeeld de volledige ervaring? Kies dan vooral voor Japans Wagyu. Overigens kunnen we (gelukkig) niet bij iedereen in de portemonnee kijken, daarom hebben we ook wat vriendelijker geprijsde alternatieven in ons assortiment. Bijvoorbeeld de dungesneden entrecote van het Black Angus PRIME rund of van Aberdeen Angus. Beide rassen zijn graangevoerd, dus lekker mals en zacht vlees, en perfect voor de Oosterse keuken. Liever toch persoonlijk advies? Vinden we leuk! Bel dan gerust op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 naar 0850408044 of stel je vraag in een mail en stuur deze naar [email protected].

Shabu shabu entrecote online kopen

Online shabu shabu entrecote kopen is een een fluitje van een cent. Bij The Butchery in ieder geval.. Je hebt de bestelling zo in huis, soms zelfs dezelfde dag nog! Ligt er maar net aan wanneer je je bestelling plaatst. Voor 11u besteld, is namelijk ’s avonds al in huis! Liever overdag geleverd? Ook geen probleem. In de check-out kan je namelijk gemakkelijk je leverdag én levermoment kiezen. Standaard hebben we alvast de snelste optie aangevinkt, maar je kan uiteraard ook voor een dag in de toekomst kiezen. Sowieso slim om je bestelling op tijd binnen te laten komen, je zou net zien dat als je het nodig hebt de dag erna dat de chauffeur vertraging heeft. Natuurlijk hebben we dan goede afspraken met de koerier, want die slaat het veilig in de vriezer op als de levering een keer niet op tijd is. Dus het komt sowieso bevroren bij je aan.

Asian sliced entrecote quickfrozen geleverd

Je las ’t vast hierboven al, maar we leveren dus al ons vlees bevroren. Om het vlees namelijk zo ‘vers’ mogelijk bij je thuis te bezorgen, wordt het vlees wat we binnenkrijgen direct door onze Meesterslager getrimd, geportioneerd en verpakt. Vervolgens vriezen we het vlees op een speciale manier in, zodat alle voedingswaarden behouden blijven. Dit betekent ook dat er een gering kwaliteitsverlies optreedt, waardoor het vlees na ontdooien weer als vers is.

Online Asian sliced entrecote bestellen

Online Asian sliced entrecote bestellen is dus supereasy bij The Butchery. Je kiest een ras, legt ‘m in je winkelwagentje en kijkt nog even rond. Je wil immers niet alleen entrecote bestellen, maar misschien ook wel shabu shabu buikspek of asian sliced ribeye.. Daarnaast komt een pondje kip(dij)filet altijd van pas in de diepvries en ook is een voorraad gehakt altijd handig. ’t wordt immers bevroren bij je thuisbezorgd, dus kan zo weer in de vriezer.

Wil je graag voor het bestellen nog wat extra advies? Dan vinden we ’t fantastisch om je te helpen. Onze oorsprong is immers een stenen winkel (die je nog steeds in Meppel kunt vinden) waar we elke dag met liefde face to face advies geven. Nu wordt dat face to face aspect wat lastig via het internet, maar telefonisch en per mail zijn we goed te bereiken! Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 op het telefoonnummer 085-0408044 en je mag ons altijd mailen op [email protected]