Skirt steak met rode chimichurri

Ingredienten

2 personen
Ca 500 gram Skirt steak
250 gram Gepofte paprika in olie
1 bos Koriander (mag ook peterselie zijn)
1 tl Gerookte paprika poeder
1 tl Chili flakes
1 tl Knoflookpuree
3 el Rode wijnazijn
Sap van een halve citroen
Zout en peper
Flinke scheut goede olijfolie

Bereidingswijze

De naam chimichurri komt je vast een zeker bekend voor. Deze knalgroene-, kruidige- en frisse salsa die van oorsprong komt uit Argentinië. Door de zuren in de saus is dit een mooie tegenhanger voor het vette vlees.

Omdat verandering van spijs doet eten, maakte ik [Jeremy] een rode variant en vond deze verrassend lekker. De knalrode kleur en diepte van smaak maakt van jou gegarandeerd ook een fan. En ook fijn: dit recept is klaar in een handomdraai, dus een fijne afwisseling van de low & slow BBQ!

Bereidingswijze skirt steak met rode chimichurri  Skirt steak

  • Hak de gepofte paprika en koriander fijn en mix met alle ingrediënten, behalve de olijfolie in een kom.
  • Voeg vervolgens langzaam de olie toe totdat een mooi mengel ontstaat.
  • Even lekker de vingers erin en proeven! Het moet smaken als Zuid_Amerikaanse carnaval op te tong!
  • Bak de skirt steak op zeer hoge hitte ongeveer anderhalve minuut aan elke kant. Easy does it. Persoonlijk vind ik het lekkerst op de BBQ, maar dat zal jullie niet verrassen.
  • Terwijl het vlees nog warm is, lepel je de rode chimichurri over het vlees heen zodat alle smaak erin druipt.
  • Even laten rusten en aansnijden maar...
  • Goed glaasje wijn erbij, what else could you want?
ENJOY!