Deep fried spareribs met chimichurri

Ingredienten

Leftover 1-2 personen
2 Babyback ribs
300 gram Bloem
BBQ rub
1 bos Peterselie
1 bos Koriander
1 halve Rode ui
1 Rode peper
2 Knoflook teen
3 dl Olijfolie
1dl Rode wijnazijn
1 Limoen

Bereidingswijze

 
Ik [Jeremy] ben een behoorlijke rib addict, maar soms zijn de ribs van The Butchery zo groot dat zelfs ik ze simpelweg niet op krijg. Geen probleem natuurlijk, want met leftovers kun je mooie dingen doen. 
 
Opwarmen de volgende dag vind ik persoonlijk geen succes. Wordt snel droog en is toch echt minder lekker. En daarom heb ik dus dit recept bedacht.

Bereiding deep fried spareribs  Deep fried spareribs

  • Haal de spareribs uit de koelkast en snijd deze in individuele ribs.
  • Pak een schaal en doe hier de bloem in. Voeg hier wat BBQ rub aan toe voor extra smaak.
  • Bloem de ribs aan beide kanten en plaats in een frituur op 180C
  • Gaar deze tot dat ze goudbruin zijn van kleur.
  • Snij de kruiden, ui, knoflook en peper allemaal fijn en voeg hier het limoensap en de rode wijnazijn aan toe.
  • Meng al roerend de olijfolie hierdoorheen en voeg als laatst nog wat zout en peper toe.
  • Hussel de hete ribs die vers uit de figuur komen door de chimichurri heen in een aparte kom.
  • Serve them while they’re hot, echt om je vingers bij af te likken.

ENJOY!