Cheddar Jalapeno Hotdogs

Ingredienten

4 Hotdogs
4 Jalapeño Cheddar Braadworsten
4 Worstenbroodjes
150 gram  Geraspte Cheddar
1 Rode ui
2 Jalapeños
1 el Suiker
1 tl Zout
4 el Azijn
2 el Kokend water
30 gram  Bloem
30 gram  Roomboter
100 ml Melk
BBQ met Deksel
Steelpan
Garde

Bereidingswijze

Wij zijn dol op braadworstjes én we houden nogal van Mexicaans. Fijne combi dus, deze cheddar jalapeno hotdogs van BBQ Junkie. En ook helemaal niet ingewikkeld om te maken.

Bereidingswijze Cheddar Jalapeno hotdogs

  • We beginnen met het inleggen van de jalapeno pepers. Meng azijn, suiker, zout en water in een kom tot de suiker en het zout zijn opgelost. Snijd nu de jalapeno pepertjes in dunne ringen en voeg toe aan het mengsel. Zet aan de kant.
  • Breng de BBQ naar een temperatuur van ongeveer 180 graden (combi directe- en indirecte hitte)
  • Zet nu een steelpannetje op laag vuur en smelt de boter. Als de boter volledig is gesmolten roer je de bloem erdoorheen. Blijf een klein minuutje doorroeren zodat de bloem gaart.
  • Voeg nu beetje bij beetje al roerend drie kwart van de melk toe. Zorg ervoor dat de boter en bloem goed worden opgenomen.
  • Doe nu de geraspte cheddar erbij en blijf goed doorroeren. Voeg nog wat melk toe waardoor de kaassaus iets dunner is dan hoe je zou willen. De saus dikt namelijk nog wat in, zodra je de pan van het vuur haalt. Laat de saus afkoelen.
  • TIP: hou je van pittig? Voeg van chipotle of sambal toe aan de kaassaus. Geeft nét even een ander tintje.
  • Heeft de BBQ de gewenste temperatuur bereikt? Leg dan de cheddar/jalapeno braadworsten op het indirecte deel van de BBQ met gesloten deksel. Gaar de worstjes nu een minuut of 10.
  • Snijd ondertussen de rode ui fijn en snijd de broodjes alvast open. Giet het vocht uit de kom met jalapeno’s en pak de kaassaus erbij
  • Verplaats na ongeveer 10 minuten de cheddar jalapeno worstjes naar het directie deel van de BBQ, waar je ze nog eens 2 minuten per kant grilt.
  • Pak nu de opengesneden broodjes erbij en leg er een wostje in. Schep hier een goede lepel van de kaassaus overheen en beleg de hotdogs vervolgens met de rode ui en ingelegde jalapeño pepers.
  • Wat je nog zou kunnen doen voor een extra crunch is wat nacho's toevoegen aan de broodjes. Gewoon een extra touch voor Mexican foodlovers. Hoeft niet, kan wel!

ENJOY!