Bao Buns met Wagyu ossenhaaspuntjes

Ingredienten

4 snacks
100 gram (wagyu) ossenhaas
4 Mini bao buns
4 plakjes Kaas naar keuze. bijvoorbeeld een goede oude kaas, Parmezaanse kaas of gorgonzola
1 Rode ui
Handje veldsla

Bereidingswijze

Soms is het allemaal niet zo ingewikkeld. Tuurlijk, je kunt zelf van scratch je bao buns maken, maar je kunt ze natuurlijk óók gewoon kopen. Bijvoorbeeld bij de toko. Als je die niet in de buurt hebt, vind je ze eenvoudig online. Je kunt natuurlijk allerlei sausjes, kruiden of Aziatische touches aan dit gerecht geven, maar je kunt het ook laan & mean houden. De Wagyu ossenhaas zit immers al ramvol smaak van zichzelf. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte deze 'snack' zonder al teveel poespas en zeker weten dat je hiermee indruk gaat maken... 

Bereiding Wagyu Bao Buns  Bao Buns Sfeer

  • Ontdooi de bao buns 
  • Laat een klontje roomboter smelten in een koekenpan, snijd de ui in halve ringen en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen
  • Laat in een andere koekenpan een laagje zonnebloemolie ( gebruik geen olijfolie i.v.m de smaak van de olie) knetterheet worden en bak de ossenhaaspuntjes 2 minuten
  • Draai om en bak nog 1 minuut
  • Leg de ossenhaaspuntjes in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
  • Stoom de Bao buns in de magnetron 750 watt 40sec
  • Snij de ossenhaas indien nodig nog in mooie plakjes en beleg de buns met een paar blaadjes veldsla, kaas, ossenhaas en de gekarameliseerde uien

Biertje erbij en je hebt de ultimate zondagmiddag snack!

baobunsbier

Kind kan de was doen...
ENJOY!