Babyback ribs met Blueberry BBQ saus

Ingredienten

2-4 personen
2 Babyback ribs
Favoriete bbq rub
200 gram Blauwe bessen jam
300 gram BBQ saus (bijvoorbeeld blues hogs)
100 gram Boter
30 gram Appelstroop

Bereidingswijze

Een goede rib is pas echt goed als je na het eten de BBQ saus achter je oren hebt zitten. En dat is precies het effect van deze ribs. Moet wel lukken. 

Langzaam gerookte ribs samen met sweet en tangy BBQ sauce is een killer combo en een must-try als je een rib liefhebber bent. 

Bereidingswijze Baby Back Ribs 

  • Verwarm de BBQ voor op 120C en zorg voor indirecte hitte.
  • Verwijder het kleine bot aan het uiteinde van de rib, deze valt er vaak toch af.
  • Bestrooi de rub gelijkmatig over de ribs en plaats op de barbecue tot een kerntemperatuur bereikt is van 72C
  • Check of de bark goed vast zit en wikkel dan in folie of butcher paper samen met 30 gram appelstroop en 50 gram boter. Wikkel de ribs strak in.
  • Plaats terug op de bbq tot dat een kerntemperatuur van 94C bereikt wordt. Prik het vlees in met een thermometer, het vlees  moet boterzacht aanvoelen.
  • Verwarm de BBQ saus, boter, jam en vocht uit het pakket waar je ribs in zaten al roerend in een pannetje.
  • Glaze dit over de ribs heen en plaats ze terug op de BBQ. Herhaal dit tweemaal, zoodat je heerlijk sticky ribs overhoudt.
Makkelijker kan niet.

ENJOY!