Korean BBQ Yakiniku Teppanyaki

Bekijken als Grid List

29 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. -15% Iberico Rib Fingers Iberico Rib Fingers
 2. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
 3. -15% Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
 4. Wagyu Burgers Australie/Japan A5
  Wagyu Burgers Australie/Japan A5
 5. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia
 6. Kalbi (Korean BBQ) shortribs met been Black Angus
  Kalbi (Korean BBQ) shortribs met been Black Angus
 7. Teppanyaki box Slice-It-Yourself
  Teppanyaki box Slice-It-Yourself
 8. Speenvarken bites (RAUW) Speenvarken bites (RAUW)
  Speenvarken bites (RAUW)
Bekijken als Grid List

29 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een Korean BBQ?

Korean BBQ is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse keuken. Bij een Korean BBQ bereid je zelf je eten áán tafel op een (ingebouwde) BBQ. A la minute. Een soort gourmetten 2.0 dus. Maar dan natuurlijk met een Koreaanse inslag. Denk bijvoorbeeld aan Korean short ribs (Kalbi, Galbi), kippenvleugels of 4mm sliced vlees. En dat natuurlijk begeleid door Koreaanse bijgerechten - oftewel: banchan - zoals bijvoorbeeld het welbekende kimchi (gefermenteerde kool) en daarnaast ook rijst en sla. Shared dining dus, met de lekkerste vleessoorten. Want hoewel vis natuurlijk prima kan op de Koreaanse gril, is het toch echt vlees dat de hoofdrol speelt bij een Korean BBQ.

Ingebouwde Korean BBQ

Een Korean BBQ is vaak niet al te groot van stuk en het liefst rond van vorm, zodat je er gezellig omheen kunt zitten. Idealiter is de BBQ zelfs in de tafel ingebouwd. Korean BBQ restaurants zijn in grote getale aanwezig in Korea en het idee van deze restaurants is voornamelijk shared dining rondom een ingebouwde barbecue. Nu heeft natuurlijk lang niet iedereen een dergelijk exemplaar voorhanden, maar met een beetje creativiteit volstaat je eigen BBQ  natuurlijk ook prima! Wij hebben ons Korean BBQ vlees samengesteld op basis van vleessoorten en gerechten en niet op basis van het type BBQ. Dat is ook de reden waarom je hier op de site Yakiniku, Teppanyaki en Korean BBQ in dezelfde categorie terugvindt. Wij zijn namelijk van mening dat 4mm sliced vlees of gezaagde short ribs zowel geschikt zijn voor de Teppanyaki als voor de Yakiniku of Korean BBQ. 

Korean BBQ gerechten

Wat zijn dan typische Korean BBQ gerechten? Bulgogi bijvoorbeeld, maar ook Kalbi / Korean short ribs, kippenvleugels of buikspek. Sowieso staat vlees centraal bij een Koreaanse barbecue. Vlees in combinatie met heerlijke kruiden, marinades en oliën.  

Korean BBQ vlees online bestellen

Het internet staat natuurlijk bol met Korean BBQ recepten en in veel gevallen wordt aangeraden om het vlees in te vriezen en dan vervolgens in dunne plakken te snijden. Nu is het goede nieuws dat dit met ons Korean BBQ assortiment dus niet meer nodig is! Op Butchery.nl vind je namelijk gezaagde short ribs, 4 mm gesneden vlees van o.a. Wagyu en Iberico, maar ook kippenvleugels en kippenhuid. Kortom: alles voor de korean bbq. Voor 10.00 besteld, is dezelfde avond al in huis als je dat wilt. Want de leverdatum bepaal je zelf! Je ontvangt je bestelling quickfrozen, dus kan zo weer de vriezer in. Korean BBQ vlees online bestellen is dus een fluitje van een cent.

Wat is Yakiniku?

Yakinuku is een Japanse gril, maar ook een Japans gerecht (of eigenlijk Japanse grillwijze), waarbij familie en/of vrienden samen om een tafel zitten met in het midden een kleine barbecue. Letterlijk vertaald betekent yakiniku gegrild (yaki) vlees (niku). In algemenere zin staat yakiniku dan ook voor gegrild vlees, veelal rund of varken. Dus ook vlees dat wordt bereid op een grillplaat (teppanyaki), in een grillpan of koekenpan. Internationaal wordt de term Yakiniku vaak gebruikt van Japanese BBQ. Het komt in feite heel erg overeen met Korean BBQ. Want hoe graag Japanners deze BBQ stijl ook willen claimen: de Koreanen waren ze voor, want in Japan was het eten van vlees verbonden tot 1871! Desalniettemin is yakiniku inmiddels een belangrijk onderdeel van het Japanse culinaire erfgoed.

Yakiniku vlees

Welk vlees kan dan worden beschouwd als yakiniku? Echt niet alleen maar Japans Wagyu (hoewel óók lekker). Yakiniku staat voor het grillen van vlees en orgaanvlees. Er ontstonden zelfs orgaanvlees grills (Horumonyaki). Koreaanse gerechten als Bulgogi en Kalbi zijn ook in Japan populair, maar yakiniku heeft door de jaren heen wel steeds meer een eigen stijl gekregen. Zo is rundertong (tan) een belangrijk gerecht, evenals buikspek van het varken (butabara) en lendebiefstuk van rund (Rõsu). In elk geval wordt er veel sliced meat gegeten.

Japans orgaanvlees

Exclusieve restaurants schieten in Japan als paddenstoelen uit de grond, maar de rol van orgaanvlees neemt ook flink toe in de Japanse BBQ traditie. Runderlever (rebu) en hart (hatsu) zijn bijvoorbeeld hele gebruikelijke gerechten, net als ossenstaart en maag en zelfs varkensbaarmoeder. Die laten we bij The Butchery nog maar even voor wat het is ;-) Bij dit orgaanvlees wordt veel groente gegrild, waaronder shiitake, paprika en aubergine.

Yakiniku Day

Jaarlijks op 29 augustus is het in Japan nationale Yakiniku Day. Geen officiële feestdag, maar een dag waarop massaal de BBQ wordt aangestoken.

Yakiniku online bestellen

Vlees voor een yakiniku online bestellen is tegenwoordig heel eenvoudig. Op veler verzoek hebben we namelijk verschillende vleessoorten gesliced, zodat deze perfect passen binnen de Japanse BBQ cultuur. Voor 10.00 besteld, is dezelfde avond al in huis als je dat wilt. Want de leverdatum bepaal je zelf en je kunt daarnaast ookkiezen voor een daglevering. Zelfs op zaterdag! Je ontvangt je bestelling quickfrozen, dus kan zo weer de vriezer in. Yakiniku online bestellen is dus een fluitje van een cent.

Vragen? Stel ze gerust via [email protected]